دانشمند ایرانی دنیای پزشکی را متحول کرد!
دکتر «هادی محمدی»، محقق ایرانی دانشگاه بریتیش کلمبیا و همکارانش یک دریچه قلب مصنوعی تولید کردهاند که مشکلات دریچههای قلب فعلی را برطرف میکند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، هنگامی که بیماری به دریچه قلب جدید نیاز دارد، فقط ۲ گزینه مکانیکی و بافتی (بیولوژیکی) پیش روی پزشکان است که هرکدام نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند. اخیراْ دکتر «هادی محمدی»، محقق ایرانی و دانشیار دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا (UBC)، و همکارانش نوعی دریچه قلب تولید کردهاند که مزایای ۲ نوع دریچه قلب دیگر را در خود جمع کرده است.
براساس گزارش وبسایت دانشگاه UBC Okanagan، دکتر هادی محمدی میگوید آخرین دستاورد آنها که iValve نام دارد، پیشرفتهترین کارشان است و بهترین فناوریهای دریچههای قلب مکانیکی و بافتی در آن ترکیب شده.
هادی محمدی درباره دریچههای قلب مکانیکی و بافتی میگوید:«دریچههای بافتی معمولاً بهدلیل شکلشان بهتر از دریچههای مکانیکی عمل میکنند اما بهطور متوسط فقط ۱۵ تا ۲۰ سال دوام میآورند و نیاز به تعویض دارند. دریچههای مکانیکی میتوانند مادامالعمر باشند اما عملکردشان بهخوبی دریچههای بافتی نیست و بیماران را ملزم به مصرف روزانه داروهای ضدانعقاد میکنند.»
تولید دریچه قلب جدید با مزایای بیشتر
دکتر محمدی میگوید تیم آنها دریچه قلبی مکانیکی جدیدی تولید کرده که مزایای ۲ مدل قدیمی را ترکیب میکند: مانند دریچههای بافتی عملکرد خوبی دارد و مثل مدل مکانیکی بیشتر دوام میآورد. محمدی میگوید این دریچه میتواند زندگی بیماران را آسانتر و ایمنتر کند.
براساس مقاله منتشرشده در Journal of Biomechanics، درحالیکه مدتهاست از دریچههای قلب مکانیکی استفاده میشود، یکی از مشکلات این فناوری استفاده از آن در قلب کوچک نوزادان بوده است. دکتر محمدی توضیح میدهد که ویژگی قابلتوجه iValve این است که برای گروههای دارای ضربان قلب بالا، مانند اطفال، نیز قابلاستفاده است.
نمونه اولیه دریچه iValve روی نمونههای آزمایشگاهی خوب عمل میکند و قرار است محققان بهزودی آزمایشهای حیوانی آن را انجام دهند. اگر همهچیز خوب پیش برود، آنها امیدوارند iValve بتواند طی ۲ سال آینده آماده آزمایشهای بالینی شود.
۲۲۷۲۲۷
کد خبر 1958753
- neskaloo
- شهریور 26, 1403
- 23 بازدید